Oficjalna premiera serii realme 7 . Nowa linia oferuje najszybciej ładujące się telefony w swojej klasie. Dodatkowo, zapewnia 3-letnią gwarancję. Ceny zaczynają się już od 799 złotych

7 października o godzinie 10:30 odbyła się europejska premiera smartfonów realme 7
oraz realme 7 Pro. Dla nowej serii realme zapewnia serwis ‘3+2’ dla wszystkich użytkownikó, dając 3 lata gwarancji i 2 miesięczny okres darmowej wymiany w przypadku wad fabrycznych, czyli aż o rok i miesiąc dłużej niż u konkurencji.

Warszawa, 07.10.2020, długo oczekiwana seria realme 7 od dziś jest dostępna na polskim rynku. Jako najszybciej rozwijająca się marka smartfonów na świecie, realme robi wielki skok do przodu, wchodząc do Europy i oferując najlepszy aparat i najszybsze ładowanie w swojej klasie cenowej. Zarówno realme 7 i realme 7 Pro to pierwsze telefony, które przeszły test niezawodności TÜV Rheinland, składający się z 22 głównych i 38 mniejszych testów symulujących typowe sytuacje z życia codziennego.

W ramach polskiej premiery odbyła się rozmowa, które gośćmi byli znani dziennikarze technologiczni  youtuberzy

“W realme chcemy, aby młodzi użytkownicy technologii dzięki naszym produktom poczuli jakość i ducha realme, opartego na naszym sloganie Dare to Leap. Ciągła pogoń realme za wysoką jakością wpłynęła na design i produkcję serii 7, czyniąc z nich pierwsze na świecie smartfony, które przeszły test niezawodności TÜV Rheinland. Podnieśliśmy poprzeczkę jakości, sprawiając, że nasze telefony są jeszcze bardziej niezawodne, aby spełnić obietnicę zapewnienia produktów najwyższej klasy naszym klientom z całego świata.’’ - mówi Madhav Sheth, Wiceprezes realme, Prezes realme w Europie i Indiach.

65W rewolucja ładowania - realme 7 Pro - najszybsze ładowanie, najlepszy aparat

W tym roku realme zaprezentowało najszybszy system ładowania dostępny w Europie, czyli 65W SuperDart. To następny krok po zaprezentowaniu w 2019 roku smartfonu realme X2 Pro z jedną z najszybszych w tamtym czasie ładowarką 50W, czyniący z realme pioniera w popularyzacji innowacyjnych technologii ładowania smartfonów.

Jako inicjator ewolucji szybkiego ładowania, realme jest pierwszym producentem smartfonów wprowadzającym ładowarkę 65W SuperDart do tego samego segmentu cenowego, aby umożliwić większej liczbie młodych użytkowników doświadczenia błyskawicznie szybkiego ładowania. Z ładowarką 65W SuperDart realme 7 Pro ładuje się do 13% w zaledwie 3 minuty, a 100% osiąga w 34 minuty.

realme 7 Pro może się pochwalić układem czterech aparatów, składającym się z głównej kamery z najnowszym sensorem 64MP Sony IMX682, 8MP ultra-szerokokątnym aparatem o polu widzenia 119 stopni, obiektywem macro i dedykowanym obiektywem do portretów B&W. A to tylko część z jego niezwykłych możliwości. Przedni aparat o rozdzielczości 32MP z funkcją Super Nightscape pozwoli na zrobienie selfie nawet w najciemniejszych warunkach oświetleniowych.

realme 7 Pro jest napędzany procesorem Snapdragon 720G. Energooszczędny, 6.4 calowy wyświetlacz Super AMOLED zapewnia żywe kolory, a ukryty pod nim czytnik linii papilarnych szybko odblokuje Twój telefon. To idealne urządzenie dla początkujących fotografów, którzy chcą uwiecznić świat wokół nich w oszałamiająco ostrym obrazie, nie martwiąc się przy tym o czas pracy baterii.

Kolejną niespodzianką serii jest całkowicie nowy interfejs realme UI 2.0, oparty o najnowszy system Android 11, który będzie dostępny dla użytkowników realme 7 Pro w przyszłym miesiącu.

realme 7 Pro jest dostępny w dwóch wersjach kolorystycznych - Mirror White i Mirror Blue. Za wersję 8GB+128GB zapłacimy 1299 złotych. Smartfon pojawi się w przedsprzedaży w czasie 7-12 października i będzie dostępny w wyjątkowej ofercie, w której za złotówkę dopłaty otrzymamy opaskę realme Band. Do regularnej sprzedaży realme 7 Pro 13 października.

Epicka Moc. Epickie ładowanie - realme 7 - najpotężniejszy gamingowy telefon średniej półki cenowej

Zaprojektowany z myślą o grach, realme 7 jest pierwszym urządzeniem z procesorem Helio G95 osiągając wynik 300,000 punktów w testach wydajnościowych Antutu. Posiada ultra płynny wyświetlacz o odświeżaniu 90Hz, zajmujący aż 90,5% powierzchni telefonu. Rezultat ten udało się uzyskać również dzięki temu, że przednia kamera tego modelu znajduje się w rogu ekranu.

Dla bezpieczeństwa danych w realme 7 zastosowano czytnik linii papilarnych zintegrowany z bocznym przyciskiem blokady. Akumulator o pojemności 5000 mAh całkowicie rozwieje obawy o niski poziom baterii. Ładowarka 30W Dart pozwoli naładować telefon do 50% w 26 minut, a dzięki połączeniu niskiego napięcie z dużym natężeniem prądu gwarantuje bezpieczeństwo i wydajność.

realme 7 oferuje ponadto system AI Quad Camera z główną kamerą o rozdzielczości 48MP, pakiet nocnych filtrów, a także wbudowaną w wyświetlacz przednią kamerę o rozdzielczości 16MP.

realme 7 jest dostępne w dwóch kolorach - Mist White i Mist Blue. Występuje w wersjach 4GB+64GB w cenie 799 zł, 6GB+64GB za 899 zł i 8GB+128GB za 1099 zł - w sklepach od 21 października.

Jakość wyznaczająca trendy

Test niezawodności TÜV Rheinland Smartphone Reliability Verification składa się z  22 głównych i 38 pobocznych testów, sprawdzając 3 pola eksploatacji: codzienne sytuacje, trwałość podzespołów i zachowanie w ekstremalnych warunkach. Telefony realme 7 i realme 7 Pro to pierwsze telefony, które przeszły złożony test niezawodności.

Skok naprzód - aż 3 lata gwarancji

Na potwierdzenie jakości, realme zdecydowało się na wydłużenie standardowego okresu gwarancji aż o rok, co daje realme 7 i realme 7 pro aż 3 lata gwarancji. Żaden inny producent nie daje użytkownikom tak długiego wsparcia. Oprócz gwarancji, wydłużono także okres darmowej wymiany w przypadku wad fabrycznych z miesiąca do dwóch, czyli dwa razy dłużej niż u konkurencji,

Z filozofią “Dare to Leap” realme stawia za nadrzędny cel oferowanie klientom najlepszego standardu obsługi w Europie.

Dostępność realme 7 pro. Przedsprzedaż

realme 7 pro dostępny będzie w specyfikacji 8GB+128GB za 1299 złotych - w przedsprzedaży w komplecie z realme band w dniach 7-12 października oraz w regularnej sprzedaży od 13 października.

Ceny realme 7 i data rozpoczęcia sprzedaży

realme 7

4GB+64GB                   799

6GB+64GB                   899

8GB+128GB                 1099

Dostępne od 21 października w X-KOM, Euro RTV, MEX, Neonet, Komputronik, Play, sklep-realme.pl

realme 7 Pro

8GB+128GB                 1299

Dostępne od 13 października w X-KOM, Euro RTV, MEX, Neonet, Komputronik, Play, sklep-realme.pl

Premiera serii 7 smartfonów realme odbyła się w środę, 7 października o godzinie 10:30 rano na kanałach społecznościowych realme: YouTube oraz Facebook.

O realme

realme to marka technologiczna, specjalizująca się w produkcji smartfonów i produktów IoT o najwyższej jakości, najlepszym designie i wydajności. realme zajmuje 7 miejsce na świecie jako producent tego typu sprzętu i znajduje się w oficjalnym zestawieniu największych marek smartfonów według globalnych statystyk. W 2019 r. sprzedaż produktów realme na świecie osiągnęła poziom 25 milionów, notując przy tym 808% wzrost w porównaniu z rokiem poprzednim. Ten wynik plasuje realme na pierwszym miejscu wśród producentów, czyniąc z niego najszybciej rozwijającą się markę smartfonów na świecie. Kamieniem milowym obecności marki w tym rejonie jest 1 milion sprzedanych telefonów w ciągu zaledwie 3 dni w samych Indiach, gdzie realme jest obecnie jedną z 4 najlepiej sprzedających się marek. W lipcu 2020 roku realme osiągnęło pułap 45 milionów sprzedanych smartfonów i znajduje się w TOP5 pod kątem sprzedaży na 9 rynkach. Firma działa obecnie na 59 rynkach na całym świecie. 2 kwietnia 2020 roku realme weszło na polski, stając się z miejsca jednym z najważniejszych graczy w branży.

www.realme.com

Media społecznościowe: